fredag den 31. december 2010

Et år går på hæld

Og det har været et godt år!

2010 har været skelsættende.

Jeg er blevet mor. Større kan det næsten ikke blive. 15. marts 2010 kom Karen til verden på Gentofte hospital. Hun var 14 dage før fødslen skønnet til 3300 gr., men da hun kom ud var hun en lille bitte pige på kun 2240 gr. Hun havde ikke fået nok at spise den sidste tid derinde, men var frisk og klar på livet, så ingen problemer. Og siden er det bare gået stærkt. Hun kan nu næsten gå og er altid et friskt pust i vores skønne hverdag. Vi knuselsker hende og hendes storesøster er den mest stolte 10-årige pige, der findes.

Jeg er begyndt at sy. Jeg prøvede en symaskine første gang, da jeg gik på barsel. Og i de 5 uger Karen lod vente på sig, fik jeg syet en del. Så kom prinsessen og det var først hen over sommeren, at jeg kom igang igen. Kursus hos Line har været fantastisk, og jeg glæder mig til at blive endnu bedre i 2011.

Jeg er begyndt at blogge. Jeg faldt over de uendelig mange, skønne kreative blogs i min surfen på nettet. Og jeg begyndte så småt at pusle med tanken om selv at have et sted i blogland. Det blev til Kirkesjov, og jeg er SÅ glad for den beslutning. Det har været et fantastisk bekendtskab at lære alle jer kreative mennesker at kende, og jeg kan slet ikke vente med at se hvad 2011 byder på på den kreative front. Det kan kun blive godt.

Det er nytårsaftensdag. Vi skal til Køge og hygge os med gode venner. Vi skal spise god mad, vi skal drikke god vin og bobler, og vi skal kaste os ind i det nye år uden at ane, hvad det byder på. Det bliver dejligt - jeg glæder mig.



Godt nytår til alle mine fantastiske læsere.

torsdag den 30. december 2010

Onde forældre og en festlig nat

Som lovet en lille historie om vores nat. Vi har et meget nemt barn. Hun er altid glad og har altid sovet som en drøm. Hun har de sidste par måneder sovet det meste af natten (19.30 - 6.30) uden de store eskapader. Hun har dog på det seneste fået en flaske ved 4-5 tiden og så sovet videre til kl. 6.30. Men den sidste uge har vi stort set ikke hørt fra hende før kl. 6.30, og vi tænkte - så er det nu! Slut med natteservice og for alvor gang i den rigtige mad. Det går jo ud over appetitten, når der hældes mælk på om natten.  Og vi har jo fri - og dermed overskud til lidt nattebøvl. Onde forældre! Lige præcis i nat vågnede hun så kl. 1!!?? Hvad? Troede bare man som vanligt kunne stikke hende sutten, og så om på den anden side og sove videre. Men der havde Karen helt andre planer.Den første lille time, var der rimelig meget sirene over hende. Derefter sad hun bare og puttede sig ind til skiftevis far og mor - men kunne ikke falde i søvn. Det lykkedes så kl. 4.30. Og så sov hun til 7.30. Kl. 9 var hun færdig og blev lagt til en formiddagslur. Hun sov til kl. 13.20 - måske man var lidt i søvnunderskud ? :-)

Man kan sige, at det lykkedes - vi gav ikke op, hun overgav sig. Hun var slet ikke glubende sulten til morgen, hvilket bare bekræfter, at den der natflaske er ren og skær tryghed og hygge. Men man bliver jo lidt i tvivl, når der grædes i næsten en time. Det kan også have været af helt andre grunde - hvem ved, om der har været luft i systemet eller noget tredje. Men man føler sig bare lidt ond. Er det for tidligt, når man er 9½ måned? Hvornår holdt jeres børn op med at spise om natten - og kom det af sig selv, eller var det også en ond forældrebeslutning?

Det der med at spise rigtig mad er et helt kapitel for sig. Den tager vi en anden dag, når jeg igen er mega frustreret over at leverpostej mm. flyver gennem luftet, og der fingermales med havregrøden. Men nu er vi gennem tand nr. 6, så det burde give lidt ro på.... måske. Det er jo det forunderlige ved børn. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer.

Og heldigvis kan sådan et smil her jo redde enhver dag! Og så er det spændende hvad natten bringer - for vi giver jo ikke op nu :-)


Alternativt juletræ

En af Karen julegaver var dette "juletræ". Vi faldt over det i Berlin og syntes det var en sjov lille legeting. Det er lavet af træ, og når man triller kuglerne ned gennem træet lyder det simpelthen så skønt. Som vanddråber, der lander i vand fra forskellige højder. Hun er meget fascineret af lyden og elsker, når vi "spiller" på den. Lige nu er hun selvfølgelig for lille til selv at lege med det, men jeg tror, det bliver et hit med tiden. Og så ser den da bare fin ud at have stående?






Og så har vi ellers haft vores første festlige nat. Den får I mere om senere.......

onsdag den 29. december 2010

Hvis du er et legebarn

... så gå udenfor med en kop kogende vand og kast den op i luften! Og ned daler den fineste sne. Det er så koldt i aften, at det kan lade sig gøre - i hvert fald her i København. Det skal være kogende vand af en eller anden nærmere defineret fysisk årsag, som jeg ikke skal rode mig ud i - men sjovt er det! Prøv det!

Hjertefest-gave igang

Der har været travlhed med jul og familie den sidste uge, men derfor skal den donerede gave til Hjerternes fest jo alligevel laves og sendes til den glade vinder. Der blev valgt en bold i drengefarver, så nu har jeg klippet og riet - og nu skal der bare syes sammen. Jeg håber, at modtageren bliver glad for den :-)

Foldet æske

Jeg fik mere hjemmegjort i julegave. Min lege-datter Isabella havde knoklet i fritten for at lave en æske til mig. Den er bare flot, og jeg er super glad for den. Den har kostet sved og frustration ved jeg, så den skal pynte og opbevare mine smykker. Nogle gange er man bare heldig!


tirsdag den 28. december 2010

Retro-pusle-lækkerier

Karen har fået den fineste gave af sin moster. Den lækreste retro-puslepude. Den er så fin i de smukkeste stof og med blonder. Og det at skifte ble er nu en fryd - nok mest for øjet. Det har det nu altid været, da der er den skønneste udsigt fra puslepladsen. Puslepladsen var en gave fra min søster og hendes familie, da Karen kom til verden. Indtil nu har der været en puslepude med krøyer-kugler i den, men den var ved at være lidt lille, så den nye pude er noget større og dermed er den lille hyggekrog fremtidssikret. Dejligt!


mandag den 27. december 2010

Juleglimt

Vi er igen hjemme efter at have været på farten siden lille juleaften. Det har været en super dejlig jul og nogle hyggelige juledage sammen med familien. Lige nu er alle vores tasker og gaver spredt ud over stuen - det må blive imorgen, at der bliver pakket ud. Karen er puttet, og vi andre har plantet os i sofaen med benene oppe. Vi skal tidligt i seng og nyde, at vi har fri helt frem til den 3. januar.

Her skal I få en række juleglimt.


Juletræet med sin pynt


Det smukke julebord


Karen undersøger nysgerrigt julepynten


De dejlige piger. Karen og Ella. Og Ella flasher den hjemmesyede julegave - bukser og vest. Det passer hende perfekt.

Jeg håber, at I alle har haft en dejlig jul og nogle gode juledage. I de kommende dage skal I se alle de skønne gaver - når de bliver pakket ud - igen!

lørdag den 25. december 2010

Mr. Pfaff

Ja, sådan blev den døbt på syholdet.... lidt lummert, men ikke desto mindre er han fantastisk - og også lidt retro lækker. Han er også en julegave fra min dejlige kæreste - og han, ja, han er en symaskine. Dejlig gave som jeg fik lidt på forskud, men det blev den ikke mindre god af. Den er prøvekørt til både syning og herhjemme. Og den kører upåklageligt. Så nu skal der syes - 2011 kan bare komme an.


fredag den 24. december 2010

Tradition og tro - Mettes jul

Glædelig jul til alle jer dejlige læsere!

Det er juleaftensdag - og snart juleaften!

Vi er hos min mor i julen i år. Sammen med søster og hendes familie og i aften også 2 x fastre og onkler. Det er lige sådan, det skal være. Træet pyntes i dag, der koges risengrød, steges ænder, dækkes bord - og alt imens tumler Ella på 2 og Karen på  9 mdr. rundt.

Min jul starter når vi går i kirke i eftermiddag. Gåturen gennem byen og kirkeklokkerne, der ringer folk til. De levende lys, hele byen i deres pæneste tøj og salmebogen fra min konfirmation i hånden. Så er det jul.

Når kl. slår 18 sætter vi os ved det veldækkede bord. Der er er både and og flæskesteg, brune og hvide kartofler, rødkål, halve æbler, svesker, mors sovs og surt. Og jeg spiser, til jeg er ved at revne. Og alligevel er der altid plads til ris a la mande og mandelgaver.

Mætte og tilfredse triller vi rundt om juletræet, og hver fugl synger med sit næb. Vi slutter af med at løbe gennem huset, mens vi skråler "Nu det jul igen"...... Forpustede og grinende falder vi om i sofaer og stole og skeler nysgerrigt til træet. For der ligger alle pakkerne og venter på at skifte ejermand. Vi skiftes til at pakke op, de andre følger med, der gættes på pakkens indhold og alt imens kan vi lige klemme småkager og konfekt ned. Måske også en kold øl og en clementin - og et pigeon æble. Ahh... julens godter.

Det er jul - og det er i dag.

Glædelig jul alle sammen.

torsdag den 23. december 2010

Den kreative pakkekalender - endelig!

23 dage har jeg ventet på, at det blev min tur! Og pakkerne her, har ligget og pirret min nysgerrighed den sidste lille uges tid.


Men indholdet... ja, det var værd at vente på. Lækre ophæng til træet eller en troldegren og en super fin flagranke, som vil være så fin over Karens seng. Tusind tak Kristina for gaverne - dem er jeg bare rigtig glad for! Det er virkelig hyggeligt at modtage en gave fra en man ikke kender. Og se, at der er lagt hjerte og sjæl i gaven gør det bare endnu mere fantastisk. Kig forbi Kristinas blog og se alle hendes lækkerier!

Og en stor tak til Karina for det store arbejde hun har lagt i projektet. Og en stor succes er det blevet. Vi er rigtig mange glade bloggere, der har fået et smil på læben, når vi har pakket vores dejlige, hjemmegjorte gaver op.




onsdag den 22. december 2010

Og kaos blev til orden

Eller det nærmer sig i hvert fald! Jeg har stadig svært ved at forstå, hvor alle de pakker kom fra, som skulle pakkes ind - en pæn bunke er det blevet til. Men nu er de pakket ind og indholdet skjult for nysgerrige øjne, så vi er ved at være klar til juleaften! Så er der bare én arbejdsdag og en snestorm, før vi imorgen eftermiddag kan sætte os til rette i bilen og køre 100 km. syd på for at holde jul hos min mor. Det glæder jeg mig til.






Pakkepynt

Ikke nok med at et læs af gaver skal pakkes ind - næ, ambitionerne er jo høje, så der er blevet syslet med pynt til pakkerne. I gemmerne var der perler, pailietter, filtkugler og ståltråd, så jeg har hygget mig med at lave disse små dimser. Det pifter lige en pakke lidt op og så er det hyggeligt at lave - hvis man altså har tid. Der blev i hvert fald ikke til alle pakkerne, men lidt har også ret. Fine er de.



 


tirsdag den 21. december 2010

Kaos



Nogle gange siger billeder mere end ord! :-)

Heldige smølf!

Se nu her hvad posten havde med idag! Det sødeste smølfestof, som jeg har byttet med Berit. Tusind tak Berit - og jeg lover, at din pakke kommer med posten imorgen. Det er de mest vidunderlige smølfestreger, der udspiller sig på stoffet - så mange forskellige ting de har gang i. Kan man blive andet end i godt humør? Her lidt smølfe-billed-spam!






mandag den 20. december 2010

Tak for julegaven mor!

Normalt får jeg ikke julegaver før juleaften. Men snakken faldt på en mail, der dumpede ind fredag aften - før-udsalg i Companys - 50 % på hele biksen. Jeg havde ønsket mig gavekort til selv samme butik, og min mor havde købt det til mig, og havde tilmed fået at vide, at der ikke ville blive startet udsalg før efter jul Den holdt så ikke.... så hun spurgte om jeg ville have min julegave - og JA! Det ville jeg gerne.

Så her til aften var min søster og jeg inde og voldshoppe. Skønt. Min graviditet og efterfølgende amning har nappet et par størrelser af mig, så alt mit tøj er for stort. Men nu er der et jakkesæt i hus, så jeg igen kan gå til møder og være præsentabel. Og så lige lidt bluser og en nederdel. Jeg legede lige model (hvilket IKKE er mit speciale - hader billeder af mig) - men billederne er udelukkende så min mor kan se, hvad hun har givet mig i julegave. Endnu en gang tak :-)

Og så håber jeg ikke, at alt for mange af jer har været inde og handle til fuld pris....


 


Det er da tortur??

At skulle gå som katten om den varme grød og kigge langt efter så smukke pakker - som først må åbnes den 23.!!! Det kribler i mine fingre for at mærke og ikke mindst pakke ud. Men jeg har måttet nøjes med at trevle denne blog igennem, for at få stillet min nysgerrighed mht. hvad der måske kunne være i pakkerne :-)



søndag den 19. december 2010

Dukkesengetøj

Når man nu ikke har nok af lækkerierne til selv at kunne sove i det - ja, så må dukkerne jo have det bedste. Ella - min niece - fylder 2 her i weekenden, og hun skal have en dukke og noget den kan sove i.


lørdag den 18. december 2010

Endnu en bordskåner

Denne gang har jeg syet rundt og rundt og rundt og med nogle større filtkugler. Det giver et helt andet udtryk end dem med blomsterne. Dejlig farverig og kan da sætte fut i et hvert bord?


fredag den 17. december 2010

Gode dyr var rådne

Jeg havde jo kvajet mig og ikke lige fået målt, om der var kantebånd nok. Det var der så ikke! Og jeg kunne ikke finde noget mere i den farve. Hmmm ... 


Løsningen blev Polle fra Snave møder retro-prinsessen? Jeg kan faktisk godt lide udtrykket, som den lille vest har fået. Og meget sjovt når man ender med noget helt andet end tiltænkt. Og det bedste er, at den passer Karen perfekt. Hvad synes i? Er det ikke en ok løsning?


torsdag den 16. december 2010

Én julegave færdig... (og en smule stolt)

Og tilmed indeholdende mine første sådan "rigtige" bukser - a la Marapytta selvfølgelig. Under kyndig vejledning lykkedes det at få syet et par fede fløjlsbukser med foer, lommer, tittekant og opsmøg! Her er de - blitz und alles.



Dejlig stor lomme.

Og "Tittekanten" synes jeg bare gør hele forskellen.


Opsmøg som også er stoffet der er brugt som foer - et par lækre vinterbukser. 


Og så er det et fint sæt til niecen på 2 til jul sammen med æblevesten.


Stolt? Ja, en smule - men er vi ikke også blevet enige om at jage janteloven på flugt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...